Ondernemen in Hilversum

Hilversum is sinds jaar en dag een gemeente waar veel bedrijvigheid heerst.

Bijvoorbeeld op:

het gebied van Multimedia

Hilversum is dé mediastad van Nederland. De Hilversumse multimediasector heeft zich ontwikkeld vanuit de omroepen. Door de aanwezigheid van de omroepen vindt de productie en distributie van content (bijvoorbeeld films, radio- en televisieprogramma´s), al decennialang plaats in Hilversum. De mediasector is dan ook van groot economisch belang voor de gemeente Hilversum (20% van de werkgelegenheid in Hilversum).

het gebied van Toerisme

Hilversum is een stad van jonge monumenten en wordt omgeven door de groen-blauwe contouren van de Gooi en Vechtstreek. Hilversum en de regio liggen centraal tussen de stedelijke gebieden van Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht. Daarnaast heeft Hilversum met de aanwezigheid van de multimediasector, de landelijke bekendheid daarvan én de aanwezigheid van een gerelateerde trekker in de vorm van de Beeld en Geluid Experience een uniek product in handen.

het gebied van Zorg

Zorg is benoemd als één van de speerpunten in het economisch beleid 2007-2020. De zorgsector is sterk vertegenwoordigd in Hilversum en in de regio. Met de twee grote ziekenhuizen (waarvan één op het grondgebied van Blaricum), verscheidene andere zorginstellingen (ook commerciële) en een ROC met zorggerelateerde opleidingen heeft Hilversum al een stevige basis. Door de landelijk optredende vergrijzing zal de sector sterk groeien.

het gebied van Detailhandel en horeca

Hilversum bruist. In de binnenstad van Hilversum floreert de detailhandel en de horeca.

De gemeente hecht veel waarde aan een goed functionerend detailhandels- en horeca-aanbod. Winkels, horeca en de warenmarkt vormen de motor van de binnenstad. Op buurt- en wijkniveau dragen de voorzieningen sterk bij aan de kwaliteit van de leefomgeving. Een goed aanbod van winkels en horecagelegenheden op korte afstand van de woning vermindert de verkeersbewegingen.

 en veel meer. op de site http://www.hilversum.nl/ leest u alles over ondernemen in Hilversum. Zoals het beleid, vestigingslocaties, projecten en de ontwikkelingen in de diverse sectoren.
 
KVK info over Hilversum:

http://www.kvk.nl/lokale-informatie/gooi-eem-en-flevoland/gemeenten/gooi-en-vechtstreek/hilversum/

Over Hilversum

Hilversum is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland en de belangrijkste plaats in de landstreek het Gooi. Hilversum huisvest veel landelijke omroepbedrijven en wordt ook wel aangeduid als de ‘mediastad’.
 
De gemeente Hilversum heeft 85.080 inwoners (1 april 2011, bron: CBS) op een oppervlakte van 46,19 km² (waarvan 0,21 km² water). De gemeente daalde in de 20ste eeuw sterk in inwonertal, van 100.000 in 1958 tot minder dan 80.000 in 1999 (bron: CBS). De gemeente duidt zichzelf wel aan als tuinstad vanwege de vele tuinen en parken of, vanwege het relatief grote aantal villa’s, als ‘villadorp’, hoewel die laatste omschrijving tegenwoordig meer van toepassing is op Laren en Blaricum.Economie

De gemeente Hilversum adviseert u graag

Welke vraag u ook heeft, de accountmanagers van de gemeente Hilversum helpen u graag verder.

Bedrijvencontactpunt

Wij willen u als ondernemer graag helpen. Heeft u vragen?

Raadhuis
Bezoekadres: Dudokpark 1, 1217 JE
Postbus 9900, 1201 GM  Hilversum
Telefoon: 14 035  (bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur)
E-mail: gemeente@hilversum.nl

Routebeschrijving Raadhuis
 Plattegrond Hilversum

 

Publiekszaken / loketten
Bezoekadres: Oude Enghweg 23, 1217 JB
Telefoon: 14 035 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00uur)
E-mail: Publiekszaken@hilversum.nl
 
ma. t/m vr. 9.00 tot 13.00 uur donderdagavond 17.00 tot 19.30 uur op vrije inloop
 ma. t/m  wo. 9.00 tot  16:00 uur en donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur op afspraak
 donderdag- en vrijdagmiddag gesloten vanaf 13:00 uur
Een afspraak maken kan elektronisch of telefonisch
Telefonisch vanuit het buitenland: 035 – 629 2000 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)
 Lees meer in de brochure “Duidelijkheid voor de klant”

 

  

Vergunning nodig?

Zelf ondernemen in Hilversum? In de Digitale balie vindt u alles wat komt kijken bij zelf ondernemen. Bijvoorbeeld de benodigde vergunningen, ontheffingen en de contact gegevens van instanties die u bij elke stap kunnen helpen. Antwoord voor bedrijven

De overheid streeft ernaar ondernemers wegwijs te maken in regels, vergunningen en subsidies via de website Antwoord voor bedrijven.

 

 

Bron: http://www.hilversum.nl/    http://www.kvk.nl/  

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>